top of page

Löytö löytyy labraamalla ja hengailemalla

Kesäkuussa 2022 muutimme Tapiolaan. Piti hieman miettiä, mitä näillä tiloilla tekee. Suurin osa Löydön toiminnasta on asiakkaan luona, ja nyt on viisi huonetta ja keittiö. Ei ihan halpaa.


Aluksi ilmeni rajoittavia tekijöitä. Yläkerran naapuri käytti pumppukärryjä niin että vanha teollisuustalo tärisi, Ebeli-musiikkiopiston tiloista kaikui saksofonia, kitaraa tai pianoa, naapurihuoneen remontista aiheutui outoja hajuhaittoja.


Rajoitusten lisäksi tuli hidasteita. Sähkösopimusta tehtäessä vanhasta talosta ei meinannut löytyä tietoa, miten sähkö tänne syötettäisiin. Mistä se on tähänkin asti tullut? Sähkövetoja piti korjata maadoitetummiksi, ja hyvä että korjattiin: sähkötaulun kuoreen tuli aimo jännite. Onneksi ei kukaan ole saanut tälliä.


Yksi ovi piti tukkia ja toinen avata seinään. Keittiöön piti vetää viemäri, kun vanha viemäriveto osoittautui katkaistuksi. Kiitos Tapiolan lämmölle rempasta!


Suurin kysymys oli kuitenkin, miten remontoitua tilaa voisi ylipäätään käyttää parhaiten hyödyksi.


Minä olen Löydön tj, hpj, ceo ja r&d-osasto. Vaikka teen tuottavimman työn muualla, tarvitsen tilan, jossa editoida, juoda kahvia ja maksaa laskuja. Éli kehittää toimintaa! Ja koska olen kaikissa rooleissa samaan aikaan ja aina, tuppaa nuppi joskus mennä tukkoon. Siksi on tärkeää saada tiloiihin kivaa jengiä.


Ihminenhän on luonteeltaan hengailija. Jos ei hengaile, ei jaksa tehdä tuottavaa työtä. Hengailu on siis kehitystyötä parhaimmillaan. Löytö on hyvä mesta hengailla.


Nyt Aina seurustellu, aina jätetty ja H-sana-podcasteja äänitetään Löydössä. Ne ovat täysverisiä audiotuotantoja, joiden fiilis sopii Löytöön. Äänittäessämme niitä testaamme samalla striimaustekniikkkaamme ja musiikkistudiomme toiminnallisuutta. On ollut ilo saada nämä jengit tänne! Kiitoksen siitä ansaitsevat patsi artistit myös tuottajaveljeni Karri.


Löytöön on syntynyt kolme kivaa tilaa, joissa kaikissa voidaan äänittää, kuvata ja striimata: Vitonen on olohuonemainen jutustelutila, jossa on ollut enimmillään neljän hengen keskusteluja, Kutosessa on kolmen hengen pystypöytä, ja Nelosessa on soittokamat aina pystyssä.


Löytö ei siis ole studio vaan labra, jossa kokeilemme meidän ja median rajoja. Pumppukärryfirma muutti. Mutta jos äänittäessämme podcastia saksofoni kaikuu taustalla, haittaako se? Ehkä joskus, ja ehkä seuraavassa vaiheessa eristämme tiloja. Mutta eristämistä tärkeämpi toimintapa, labraaminen on Löytö.


Nyt mietin, voisiko täältä tehdä suoran musatoteutuksen: läppää Vitosessa, haastatteluja Nelosessa, musaesityksiä Nelosessa.


P.S: Mistä Löydön nimi tuli? Labraamisesta. Sanonta "Se on löytö" kuuluu vakiosanavarastoomme. Karri sen taisi siinä sanoa.

43 views0 comments

Comments


bottom of page